Framgangsrike e-handlere

Framgangsrike e-handlere

Amazon og Ebay er to av de mest suksessfulle e-handelssidene på nettet. Selvsagt kan du ikke forvente at din egen nettbutikk skal bli like suksessfull, men det er jo greit å vite at også disse sidene ble startet i det små.

Jeff Bezos grunnla Amazon i 1994. Ideen hans var å selge bøker over nettet, fordi det ville spare tid. Ideen viste seg å bli svært populær, og selskapet vokste raskt. I 1997 ble de listet på NASDAQ. Selskapet vokste videre, og gjorde Bezos både populær og rik. Bezos eier 40 % av aksjene i Amazon, er rangert som nummer 18 på listen over verdens rikeste.
Mange av de som har gjort suksess, har noe til felles. De har utnyttet trender i tiden, og fulgt med på hva som er populært.

De startet i det små, og de jobbet mye gratis i starten. De var oppfinnsomme og nyskapende, og hadde et klart mål med det de gjorde. De investerte også overskuddet i utvikling av bedriften, i stedet for å berike seg selv. Disse fellestrekkene kan være nyttige når man skal starte sin egen nettbutikk. Det gjelder å følge med på trendene, skille seg ut fra mengden, og være tålmodig.